Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander krijgt zakken vol wenskaarten uit Groningen

23 december 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander krijgt de komende weken waarschijnlijk tienduizenden kaarten uit Groningen. Als ludieke actie onder de noemer 'kaart het aan bij de koning' verspreidt de Groninger Bodem Beweging (GBB) woensdag 125.000 kaarten, geadresseerd aan Willem-Alexander, onder inwoners van de provincie Groningen. De bedoeling is dat zij een persoonlijke wens voor 2021 op de kaart schrijven en deze opsturen naar het staatshoofd.

De beweging wil de gaswinningsproblematiek aankaarten bij "de hoogste autoriteit van ons land". "Hopelijk helpt een kaart aan de koning om te laten zien dat de problemen hier nog verre van opgelost zijn", aldus Jelle van der Knoop, voorzitter van de Groninger Bodem Beweging. "De koning is immers het staatshoofd. Het is dus belangrijk dat hij zich blijft realiseren wat hier aan de hand is."

Op de voorkant van de kaart staat een cartoon waarop de koning is afgebeeld terwijl hij de troonrede voorleest en de tekst: 'Laten we ook even weer dít jaar wat woorden besteden aan Groningen'. Volgens de GBB verwijst dat naar de keren dat het onderwerp in de troonrede is benoemd. Op de achterkant kunnen de Groningers een persoonlijke wens tot Willem-Alexander richten.

De kaarten worden huis-aan-huis verspreid samen met regionale bladen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--