Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander maakt unieke kledingkeuze

13 februari 2021 · Leestijd 2 min

Willem-Alexander verscheen vrijdag in een blauwe kabeltrui bij zijn bezoek aan de winteropvang van het Leger des Heils. Een opvallende keuze, omdat de koning eigenlijk altijd een pak draagt als hij aan het werk is.

"Ik maak altijd de grap dat Willem-Alexander haast een bewegend standbeeld is. We kunnen hem haast uittekenen, altijd in een donkerblauw pak, licht overhemd en een stropdas", legt modejournalist Josine Droogendijk uit. "De keuze voor een trui is best wel uniek."

Droogendijk denkt aan twee verklaringen voor de blauwe kabeltrui van de vorst. "Enerzijds lijkt het een knipoog naar het weer, maar anderzijds speelt het ook in op de gelegenheid." Willem-Alexander ging tijdens zijn bezoek aan de winteropvang in gesprek met dakloze Erik. "Kleding kan ook een brug slaan. Een donkerblauw pak creëert afstand, maar nu gaat hij naar een daklozenopvang. En daar zullen genoeg mensen zijn die slechte ervaringen hebben met mannen in pak", aldus Droogendijk.

Silhouet

Een van de laatste keren dat de koning geen blauw pak aan had bij een officiële gelegenheid was bij de TT van Assen in 2019. Toen verscheen Willem-Alexander in een oranje hoodie. "Er zijn verder weinig momenten dat hij afwijkt van zijn stijl. Misschien op de Antillen als het 25 graden of heter is, maar dan verschijnt hij alsnog voor de formele gedeeltes in pak."

De consistente stijl van de vorst is geen verrassing. Droogendijk verwijst naar het kapsel en de kleding van zijn moeder, prinses Beatrix. "Die verschijnt ook nooit zonder helm en rechte schouderlijn. Ze heeft een duidelijk silhouet neergezet." Dat kan volgens Droogendijk juist helpen. "Als je dan je pak aan doet, ben je in functie. En als je klaar bent, gaat het weer uit."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--