Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw staatsbezoek voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima

26 september 2023 · Leestijd 2 min

Op uitnodiging van koning Willem-Alexander brengt de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol een staatsbezoek aan Nederland. Het bezoek zal plaatsvinden in december van dit jaar, maar de precieze data zijn nog niet bekend.

Tijdens het staatsbezoek wordt koning Willem-Alexander vergezeld door koningin Máxima. President Yoon Suk Yeol wordt op zijn beurt bijgestaan door zijn echtgenote Kim Keon Hee. 

Lees verder onder de foto.

President Yoon Suk Yeol en zijn vrouw Kim Keon Hee.
President Yoon Suk Yeol en zijn vrouw Kim Keon Hee.

Het is de eerste keer dat een president van Zuid-Korea voor een staatsbezoek naar Nederland komt sinds de totstandkoming van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen in 1961. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren wel al eens te gast in Zuid-Korea. Dat staatsbezoek was in het najaar van 2014. 

Lees verder onder de foto.

Maxima-korea.jpg
Staatsbezoek Zuid-Korea, 2014.

Britse Koning Charles 

Ook koning Charles krijgt dit najaar bezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. In november brengt hij samen met zijn vrouw Kim Keon-hee een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Charles en Yoon hebben elkaar vrij recent nog gezien: vlak voor de uitvaart van koningin Elizabeth vorig jaar. Charles was in 1992, toen hij nog prins was, voor het laatst voor een officieel bezoek in Zuid-Korea.

Charles_Diana_1992
1992: Charles en Diana, de toenmalige prins en prinses van Wales, in Zuid-Korea.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--