Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander op virtueel werkbezoek bij Humanistisch Verbond

18 februari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander sprak donderdag met vertegenwoordigers van het Humanistisch Verbond. Het virtuele werkbezoek stond in het teken van het 75-jarig bestaan van de vereniging.

De vorst sprak over de rol die humanisme kan spelen in de strijd voor een gelijkwaardige samenleving en tegen polarisatie. Ook werd er teruggeblikt op de successen van het Humanistisch Verbond, dat in 1983 bijvoorbeeld bijdroeg aan de grondwetswijziging van de gelijkstelling van levensbeschouwing aan godsdienst.

Bij het werkbezoek waren ook afgevaardigden van andere humanistische organisaties aanwezig. Zo videobelden vertegenwoordigers van de Nieuwe Vrijdenkers en filosoof Stine Jensen ook mee. Met hen sprak Willem-Alexander over de rol van het humanisme in de samenleving en het belang van persoonlijke vrijheid.

Het Humanistisch Verbond werd in 1946 opgericht voor de emancipatie van ongelovigen. Na de Tweede Wereldoorlog verlieten steeds meer mensen het geloof, maar hadden zij nog geen stem in het publieke debat. Het Verbond zet zich sindsdien in voor gelijke rechten en behandeling van niet-gelovigen en voor een vrije samenleving voor iedereen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--