Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Willem-Alexander trotseert wind bij opening zonnepark

22 mei 2021 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een zonnepark geopend in Nieuw Buinen (Drenthe). Het Zonnepark Hollandia is een initiatief van diverse organisaties die zich inzetten voor de energietransitie.

De koning kreeg een rondleiding op het terrein, waarop zo'n 300.000 zonnepanelen staan. Ook sprak hij met diverse betrokken omwonenden over het participatieproces van het zonnepark. Zo werden omwonenden bij het begin van het project al betrokken, voordat er een vergunning werd aangevraagd en een bestemmingsplan werd opgezet. Ook sprak hij met technici over de uitdagingen rond de aanleg van een park van zo'n omvang.

Het park is in samenspraak met de nabijgelegen bedrijven en omwonenden tot stand gekomen. Avitec en Solarfields, bedrijven die betrokken zijn bij het nieuwe zonnepark, zijn in 2017 al gestart met de ontwikkeling van het grootschalige project. De initiatiefnemers werken samen met verschillende nabijgelegen bedrijven. Zo wordt het (afval)water van de aardappelmeelfabriek Avebe opgeslagen onder de zonnepanelen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--