Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William beschermheer van twee natuurorganisaties

19 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De hertog van Cambridge is maandag de nieuwe beschermheer geworden van twee natuurorganisaties. Dat maakte het Britse hof bekend. William mag zich vanaf nu gaan inzetten voor het Fauna & Flora International (FFI) en het British Trust for Ornithology (BTO), oftewel de organisatie voor vogelkunde.

De FFI werd in 1903 opgezet en is 's werelds oudste internationale organisatie voor dieren in het wild. Williams grootmoeder, koningin Elizabeth, was bijna zeventig jaar lang beschermvrouwe van de stichting. De FFI richt zich op het beschermen van de biodiversiteit en op bedreigde dier- en plantensoorten. De organisatie is wereldwijd in meer dan veertig landen actief.

De BTO zet gemeenschappen die lokale vogelsoorten en hun natuurlijke habitat beschermen in het zonnetje. Via haar netwerk van vrijwilligers verzamelt de organisatie gegevens om meer te weten te komen over de natuur, op basis waarvan beslissingen over het behoud van de vogelsoorten genomen kunnen worden. Prins Philip, Williams opa, was ruim dertig jaar lang beschermheer van de BTO.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--