Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine beloven frontlinie te steunen

22 april 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben woensdag samen met een aantal goede doelen en organisaties hun steun uitgesproken voor de medewerkers in de zorg. Op Instagram plaatsten de twee hun boodschap.

"De laatste paar weken hebben miljoenen frontliniemedewerkers in heel Groot-Brittannië hun lichamelijke en geestelijke gezondheid op het spel gezet om ons tijdens de corona-pandemie allemaal te beschermen", schrijft William in zijn bericht. "Iedere dag worden zij geconfronteerd met traumatische situaties en moeten ze tegelijkertijd omgaan met hun eigen zorgen met betrekking tot de risico's voor henzelf en hun families. Catherine en ik zullen er samen met The Royal Foundation alles aan doen om onze frontlinie te steunen."

Lees verder onder het bericht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In samenwerking met onder meer Mind Charity en Samaritans Charity zullen bijvoorbeeld getrainde vrijwilligers beschikbaar worden gesteld om de frontliniemedewerkers bij te staan in de moeilijke tijden. Ook kan de mentale gezondheid van de zorgmedewerkers ondersteund worden met speciaal daarvoor ontwikkelde onlinetools en adviezen.

"Iedere organisatie zal vanuit haar eigen expertise steun bieden aan de uitzonderlijke mensen die in de frontlinie werken tegen de verspreiding van Covid-19 in het Verenigd Koninkrijk. Ook steunen zij de geestelijke gezondheidssector die nu op zowel de korte als de lange termijn omgaat met de gevolgen van de pandemie."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--