Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine bezoeken corona-callcentrum

21 maart 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben een werkbezoek gebracht aan een callcentrum van de ambulancedienst in Zuid-Londen, waar medewerkers veel corona-gerelateerde telefoontjes afhandelen.

Prins William prees het werk van de ambulancedienst die in zijn woorden "het allerbeste van ons land en onze samenleving vertegenwoordigt". Ook drong hij erop aan dat Britten hun verantwoordelijkheid nemen "om de meest kwetsbaren te beschermen" en daarom thuisblijven of onnodige contacten mijden om daarmee verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees verder onder de foto's.

Het koninklijke paar schudde bij binnenkomst geen handen, maar wasten hun handen met antibacteriële gel. Na afloop toonde de hertog van Cambridge begrip voor de zorgen in het land en bij de hulpverleners "die samenwerken voor het algemeen welzijn." William: "Naast hun werk zijn ze - net als de rest van ons - bezorgd over hun familie, vrienden en geliefden. Ze hebben onze steun nodig, net zoals wij hun nodig hebben."

"Dat is de reden waarom Catherine en ik trots zijn dit bezoek te brengen, om onze persoonlijke dank, mede namens mijn grootmoeder en vader door te geven aan de medewerkers die dag en nacht werken om zorg en advies te geven aan de mensen die dit het meest nodig hebben. Het was ook geweldig om de mooie onlinetools te zien voor mensen met milde symptomen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--