Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine bezoeken Hold Still-project

20 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De hertog en hertogin van Cambridge hebben dinsdag een expositie van de Hold Still-campagne in Waterloo station bezocht. Catherine selecteerde samen met een jury 100 afbeeldingen uit meer dan 31.000 inzendingen voor een digitale tentoonstelling. De geselecteerde foto's zijn nu op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk te bewonderen.

De 38-jarige hertogin van Cambridge lanceerde in mei het Hold Still-project voor gemeenschapsfotografie en nodigde mensen van alle leeftijden uit om een foto in te zenden die ze tijdens de lockdown hadden gemaakt. De verhalen van individuen en gezinnen moesten hierin centraal staat. 

In minder dan zes weken tijd kwamen er meer dan 31.000 inzendingen binnen. Vorige maand werd de top 100 onthult in een digitale tentoonstelling. Portretten van de wedstrijd zijn de aankomende vier weken te zien in 80 dorpen en steden in het Verenigd Koninkrijk. De foto's zijn onder andere te bewonderen in bushaltes, winkelstraten en dus ook buiten treinstations. 

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De hertogin nam dinsdag haar echtgenoot prins William mee naar Zuid-Londen om bij het station Waterloo een van de 112 Hold Still-tentoonstellingen te bekijken. Het koninklijk paar reisde met de auto naar het station en ze droegen allebei een mondkapje. 

Prins William verraste bij het station nog een paar gasten die bij fastfood restaurant KFC zaten te eten door naar hen te zwaaien door het glazen raam. 

Lees verder onder de foto's.

Voordat ze het portret konden bekijken, ontmoetten Kate en William Sami Massalami Mohammed Elmassalami Ayad. Hij is vrijwilliger bij een community Food Hub in Hackney en werd voor het Hold Still-project geportretteerd. 

De hertog en hertogin reisden vervolgens naar het St. Bartholomew's ziekenhuis om te praten met ziekenhuismedewerkers, waaronder Joyce Duah, een gespecialiseerde oncologieapotheker. Haar foto 'All In This Together' werd geselecteerd. Haar twee collega's Amelia Chowdhury en Dipal Samuel, die op de geselecteerde foto staan, mochten William en Catherine ook ontmoeten.  

Sinds de lancering is de online tentoonstelling The Hold Still al meer dan 4,8 miljoen keer bekeken. 

Bron: DailyMail

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--