Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine dankbaar voor lange treinreis

11 december 2020 · Leestijd 1 min

De Britse Prins William en zijn vrouw Catherine zijn iedereen dankbaar die ze tegenkwamen tijdens hun treinreis door Groot-Brittannië. Dat laat het echtpaar weten via de sociale kanalen van het Britse koningshuis.

De hertog en hertogin van Cambridge deden tijdens de treinreis enkele steden aan, waaronder Manchester en Cardiff. Tijdens de rit, die 2000 kilometer lang was, ging het echtpaar langs bij verschillende instanties en organisaties. Daar gingen de prins en zijn echtgenote met mensen in gesprek, onder meer over de gevolgen van de coronacrisis. Ook lag de nadruk op het bedanken van mensen die in de frontlinie extra inspanningen leveren.

De treinreis werd niet overal positief ontvangen. Zo uitte Vaughan Gething, de minister van gezondheid in Wales, kritiek op de rit. Hij vond de reis niet slim, aangezien de coronabesmettingen in Groot-Brittannië flink oplopen. "Ik heb liever dat niemand onnodig ergens op bezoek gaat", aldus Gething donderdag.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--