Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'William en Catherine hielden zich niet aan corona-adviezen'

13 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn ondanks waarschuwingen van de Schotse overheid vorige maand toch naar Schotland afgereisd. Dat blijkt uit e-mails van overheidsmedewerkers die Britse media in handen hebben.

De Cambridges werden van te voren door onder meer het kantoor van premier Nicola Sturgeon verzocht niet langs te komen omdat Schotten juist werden opgeroepen niet-noodzakelijke reizen te vermijden. Op het moment dat de e-mails werden verstuurd golden nog geen restricties, maar toen William en Catherine op 7 december in Edinburgh arriveerden waren enkel noodzakelijke reizen over de grens toegestaan.

Verschillende Schotse politici waren destijds al kritisch dat het koppel tijdens hun driedaagse reis naast Schotland ook stopte op locaties in Engeland en Wales om frontliniewerkers te bedanken. Zo vroegen sommigen zich onder meer af of de reis wel gezien kon worden als werk en als noodzakelijk.

William en Catherine kregen vorige maand ook al kritiek op een bezoek aan prins Edward en zijn vrouw Sophie. Het stel hield zich op dat moment niet aan de geldende coronaregels en maakte met een te groot gezelschap buiten een wandeling.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--