Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine in radiospotje Mental Health Awareness Week

18 mei 2020 · Leestijd 2 min

In het kader van de Mental Health Awareness Week die maandag in het Verenigd Koninkrijk van start is gegaan, hebben de hertog en hertogin van Cambridge een radiospotje opgenomen waarin zij aandacht vragen voor het belang van geestelijke gezondheid. Dat maakte Kensington Palace maandag bekend.

Het spotje, de zogenaamde Mental Health Minute, wordt om 10:59 uur (lokale tijd) op elke radiozender in het Verenigd Koninkrijk gelijktijdig uitgezonden. In de minuut roepen William en Catherine mensen op om ook tijdens de coronacrisis op te blijven letten en te blijven zorgen voor elkaars geestelijke gezondheid.

"We zijn allemaal verbonden. Soms maakt praten over hoe je je voelt een groot verschil", zegt William in het spotje. "Als je ergens mee worstelt is het belangrijk om erover te praten. Of als iemand die je kent zich anders gedraagt is het oké om te vragen hoe die persoon zich voelt. Gebruik dit moment om een boodschap te sturen", vult Catherine hem aan.

Bekijk het volledige radiospotje hieronder!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast de hertog en hertogin van Cambridge zijn onder anderen ook zangeres Dua Lipa en voetballer Harry Kane in het spotje te horen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--