Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine spelen rugby in Noord-Ierland

30 september 2021 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn deze week samen op pad in Noord-Ierland. Daar bezochten zij onder meer de campus van de universiteit en een kinderboerderij.

Catherine ging samen met William tijdens hun bezoek langs bij een boerderij met hobbydieren. Deze is voor jongeren op de campus geplaatst om het mentaal welzijn van de studenten te bevorderen. Daar waren onder meer kuikentjes, een slang en een vogelspin. Catherine hield de vogelspin, genaamd Charlotte, eventjes in haar handen. Prins William hield de slang even vast, maar durfde de spin niet aan te raken.

Het paar is voor het eerst op bezoek in de Noord-Ierse plaats. Op de campus spreken ze met talrijke jongeren over studeren in de nasleep van de coronapandemie. Ook hebben ze een rugbyclub bezocht in de stad.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het bezoek aan Londonderry was volgens het hof de eerste keer dat het paar op bezoek is in de streek. Voor het bezoek aan de boerderij ging het paar langs de campus van de universiteit. De hertog en hertogin gingen in gesprek met talrijke jongeren over studeren in de nasleep van de coronapandemie. William en Catherine gingen langs de medische faculteit, waar een ambulancevoertuig is nagemaakt voor trainingen van studenten. Ook woonden ze een evenement bij van een studentenvereniging waar ze typische Ierse hapjes kregen voorgeschoteld. Zo aten ze 'wheaten bread', Iers brood, chips van het Ierse merk Tayto en kregen ze een glaasje whiskey.

Na afloop van het campusbezoek gingen William en Catherine de stad in naar de rugbyclub van Londonderry. Ze spraken met spelers, coaches en vrijwilligers van de club, die zich inzet voor het verenigen van mensen met verschillende achtergronden. Zo is er speciale aandacht voor het samen sporten van katholieke en protestante rugbyers.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--