Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine te horen in radiospotje

14 mei 2021 · Leestijd 2 min

De hertog en hertogin van Cambridge hebben een radiospotje ingesproken om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. William en Catherine waren naast andere Britse beroemdheden te horen in het spotje van een minuut, dat vrijdagmiddag op alle Britse radiozenders tegelijkertijd te horen was.

Onder anderen profvoetballer David Beckham, zangeres Anne-Marie en tv-kok Jamie Oliver doen mee aan de campagne. In het spotje benadrukken de sprekers het belang van mentale gezondheid en in het bijzonder het belang ervan tijdens een mondiale pandemie. Zo zegt Beckham dat het belangrijk is begrip voor elkaar te hebben en vult Oliver hem aan dat we net zoals voor fysieke gezondheid, ook goed voor mentale gezondheid moeten zorgen.

De hertog en hertogin zijn aan het einde van het spotje te horen. Zij benadrukken met elkaar in gesprek te blijven over het mentaal welzijn. "Want dat is wat ons als mensen verbindt", aldus Catherine.

De campagne vindt plaats in het teken van Mental Health Awareness Week, die van 10 tot 16 mei loopt in het Verenigd Koninkrijk. Met deze week wordt er door diverse organisaties stilgestaan bij mentaal welzijn.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--