Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William en Catherine weer in het openbaar na uitvaart Queen

22 september 2022 · Leestijd 2 min

Prins William en prinses Catherine hebben zich donderdag voor het eerst weer in het openbaar vertoond na de begrafenis van koningin Elizabeth afgelopen maandag. Het paar bezocht het stadhuis van Windsor om daar vrijwilligers en vaste medewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de dienst die maandag voor de overleden vorstin gehouden werd in Windsor Castle.

De prins en prinses van Wales wilden in het bijzonder hun dank uitspreken aan de medewerkers die de grote groepen mensen ondersteunden die bij Windsor Castle de koningin kwamen herdenken voordat de dienst begon. Zoals de richtlijnen voorschrijven tijdens de koninklijke periode van rouw, verscheen het paar donker gekleed. Op die manier uiten zij hun respect voor de op 8 september overleden Elizabeth.

Lees verder na de foto.

William-Catherine-van-Wales

Onthulling standbeeld opgeschort

In de Engelse stad York is de onthulling van een standbeeld van de Britse koningin Elizabeth uitgesteld, als teken van respect voor de periode van nationale rouw die momenteel geldt in het Verenigd Koninkrijk. Het beeld bij de plaatselijke kathedraal zou eigenlijk vrijdag onthuld worden door de aartsbisschop van York, Stephen Cottrell, maar dat is volgens Britse media nu tot nader order uitgesteld.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--