Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William gefrustreerd over gebruik berucht Diana-interview in The Crown

28 oktober 2021 · Leestijd 2 min

William zou 'gefrustreerd' zijn over de 'commercialisering' van het beruchte gesprek tussen zijn moeder en BBC-journalist Martin Bashir. De nieuwste aanleiding daarvoor is het nieuws dat Netflix-serie The Crown in het aankomende, vijfde seizoen een hele aflevering aan het interview wijdt. In het beroemde interview is Diana openhartig over haar huwelijksproblemen met Charles. Ook spreekt ze de beroemde zin "we waren met zijn drieën in dit huwelijk" uit, doelend op Charles' affaire met Camilla Parker-Bowles.

In mei van dit jaar sprak William de BBC aan het op interview. Toen zei hij: "Ik ben ervan overtuigd dat het programma geen enkel bestaansrecht meer heeft en vind dat het nooit meer mag worden uitgezonden." Aanleiding was toen de uitkomst van het onderzoek dat de BBC naar het interview had ingesteld en waaruit bleek dat Bashir Diana indertijd met misleidende informatie had overtuigd tot het gesprek.

De bronnen rond de prins zeggen nu dat William nog steeds achter zijn woorden van toen staat.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--