Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William, Harry, Catherine en Meghan bedanken publiek bij Windsor

10 september 2022 · Leestijd 2 min

De Britse prinsen William en Harry en hun echtgenotes Catherine en Meghan hebben zaterdag bij Windsor Castle gesproken met het toegestroomde publiek. Het viertal nam ook een kijkje bij de voor het hek neergelegde bloemen en las wat kaartjes die mensen daarbij geschreven hadden.

Het bezoek van het viertal werd live uitgezonden bij de BBC. Het was de eerste keer sinds het overlijden van koningin Elizabeth afgelopen donderdag dat Harry, Meghan en Catherine in het openbaar te zien waren. Prins William was zaterdagochtend al aanwezig bij de officiële benoeming van zijn vader Charles tot koning van het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder onder de beelden.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Prins-Harry-en-Meghan
Harry-Meghan-William-Catherine
Catherine
Prins-William

Prins Harry was, net als zijn broer William, donderdag in Schotland waar de koningin overleed op haar buitenverblijf Balmoral Castle. Catherine bleef op dat moment bij de kinderen in Windsor en Meghan bleef achter in Londen. Harry en Meghan, die in de Verenigde Staten wonen sinds zij enkele jaren geleden terugtraden als werkende leden van de koninklijke familie, waren in het Verenigd Koninkrijk om enkele liefdadigheidsbijeenkomsten bij te wonen.

Britse royals bij Balmoral

Een aantal leden van de Britse koninklijke familie heeft zaterdag nabij Balmoral Castle een korte herdenkingsdienst voor koningin Elizabeth bijgewoond. Op de terugweg naar het kasteel stonden ze even stil bij de bloemen die voor het hek zijn neergelegd. Ook zwaaiden ze naar de aanwezige belangstellenden.

Bij de korte privé-plechtigheid in Crathie Kirk waren in ieder geval prinses Anne en haar broers prins Edward en prins Andrew aanwezig. Ook de prinsessen Eugenie en Beatrice, de dochters van Andrew, Anne's dochter Zara Tindall en zoon Peter Philips werden, net als hertogin Sophie en haar dochter Lady Louise, gezien bij het kerkje.

Britse-royals-bekijken-bloemenzee-Balmoral
Sophie-bekijkt-bloemen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--