Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William: miljardairs moeten aarde redden, geen ruimterace houden

14 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Prins William heeft in een interview met de BBC flink uitgehaald naar ondernemers en miljardairs als Jeff Bezos, Elon Musk en Richard Branson. Zij moeten zich volgens hem bezighouden met het klimaatprobleem in plaats van met het investeren in reisjes naar de ruimte. "We hebben die knappe koppen nodig voor het repareren van de planeet, niet om een andere planeet uit te kiezen waar we kunnen wonen", zegt William in het gesprek.

De uitspraak van William komt een dag nadat acteur William Shatner, die jaren de hoofdrol speelde in Star Trek, met ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Jeff Bezos de ruimte in is geweest. Een commerciële raket bracht Shatner en drie andere passagiers naar een hoogte van ongeveer 107 kilometer, net buiten de dampkring. Bezos zelf maakte de trip in juli. Volgens hem zijn de ruimtereizen noodzakelijk om het leven op aarde te redden.

Bezos is in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Musk (SpaceX) en Branson (Virgin Galactic) op het gebied van toeristische vluchten naar de ruimte. De Britse koninklijke familie laat zich steeds vaker uit over de klimaatcrisis. Ook Williams vader, prins Charles, zegt regelmatig hoe belangrijk het is om dit probleem op te lossen.

Acteur William Shatner laat in een reactie aan Entertainment Tonight weten dat prins William met zijn reactie de plank misslaat. "Het idee hierachter is niet om te kunnen zeggen: kijk eens naar mij, ik ben in de ruimte! Nee, ik zou aan de prins willen zeggen, en ik hoop dat hij deze boodschap krijgt, dat dit de eerste stapjes zijn naar de mogelijkheid om vervuilende industrieën van de aardbol te krijgen. Bijvoorbeeld de elektriciteitsbedrijven. Je kunt een basis op 300 kilometer van de aarde bouwen en de stroom hierheen sturen", aldus de Star Trek-acteur.

Het argument van de prins dat er problemen zijn op aarde die misschien eerst aangepakt moeten worden, klopt volgens Shatner. "Natuurlijk is dat zo, we hebben dingen te fixen hier. Maar we kunnen ons haar krullen terwijl we ons gezicht insmeren", grapte de 90-jarige acteur, die nog wel wat aardige dingen over de Britse royal kwijt wilde. "Het is een alleraardigste Engelsman die ooit de koning wordt. Hij is een aardige, fijne, doorgeleerde man. Maar hij heeft het in dit geval niet goed begrepen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--