Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William opgelucht dat Super League van de baan is

22 april 2021 · Leestijd 2 min

Prins William is opgelucht dat de plannen voor een op te richten Super League in het voetbal van de baan lijken. De kleinzoon van koningin Elizabeth is erevoorzitter van voetbalbond FA en vindt het zaak om nu door te pakken.

"Ik ben blij dat de stem van de voetbalfans is gehoord", schrijft William in een korte boodschap op Twitter. "Het is belangrijk dat we dit moment gebruiken om de toekomst van het spel veilig te stellen. Als erevoorzitter van de FA ga ik daar alles aan doen."

Eerder deze week deelde de hertog van Cambridge, die bekendstaat als supporter van de Engelse club Aston Villa, al zijn zorgen over het voornemen van twaalf grote clubs in Europa om een Super League op te richten. Intussen heeft een groot deel van deze clubs zich alweer teruggetrokken.

"De hele internationale voetballerij moet in deze moeilijke tijd meer dan ooit worden gesteund", zei William toen. "De clubs hebben dat allemaal nodig, van de absolute top tot de laagste klassen. Fair play en samenwerking moeten daarbij vooropstaan. Dit is niet de juiste weg. "Dit kan veel schade opleveren voor het door ons allen zo geliefde voetbalspel."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--