Ga naar submenu Ga naar zoekveld

William verrast ambassadeurs van Week tegen pesten

20 november 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een grote verrassing voor de Britse ambassadeurs van de Week tegen pesten. Tijdens een onlinegesprek belde ook prins William even in. Met hen sprak hij over het helpen van kinderen die gepest worden als je zelf ook ooit gepest werd.

De ambassadeurs wisten vooraf niet dat ook de Hertog van Cambridge bij het gesprek zou aanschuiven. "Het is altijd fijn als niemand je vertelt met wie je gaat praten, anders kunnen er allerlei verwachtingen ontstaan", grapt William, die in het gesprek enthousiast wordt onthaald. "Dus het spijt me als ik iemand anders ben dan jullie hadden verwacht."

In het gesprek praten de ambassadeurs over hun persoonlijke ervaringen. "Dat is veel om mee te leven, die stress, die angst, die druk. Dat is vreselijk voor je", zegt hij tegen van een van de ambassadeurs die over cyberpesten vertelt.

De organisatie die de week organiseert, de naar prins Williams moeder vernoemde Diana Award, biedt gepeste kinderen onder andere coaching en een luisterend oor. William sluit zijn gesprek daarom af met een woord van dank. "Ik ben heel dankbaar dat er dappere, jonge mensen zoals jullie op de wereld zijn die opstaan tegen onrecht, racisme en pesten."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--