Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Williams campagne krijgt aandacht tijdens FA Cup-finale

12 juni 2020 · Leestijd 2 min

Prins William pakt ook zijn Heads Up-campagne weer op nu het Britse voetbalseizoen alsnog wordt afgemaakt. De Britse prins sprak er deze week online over met spelers en de hoofdcoach van Arsenal, een van de overgebleven ploegen die nog strijdt om de FA Cup. Tegelijkertijd maakte William, erevoorzitter van voetbalbond FA, bekend dat de finale van dit jaar wordt omgedoopt tot de Heads Up FA Cup-finale.

William zet zich al langere tijd in om via de voetbalsport het belang van geestelijke gezondheid op de maatschappelijke agenda te zetten. Ook in het gesprek met de Arsenal-spelers en -coach benadrukte de prins nog eens hoe belangrijk het is om openlijk te kunnen praten over geestelijke gezondheidsproblemen, met name ook tijdens de coronacrisis.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees verder onder de video.

Positieve geestelijke gezondheid

Tijdens de finale, die begin augustus moet worden gespeeld, wil William die boodschap nog eens uitdragen. "We gaan de finale echt gebruiken om het belang van een ​​goede, positieve geestelijke gezondheid te promoten. Het is redelijk actueel met wat we allemaal hebben doorstaan tijdens deze pandemie", aldus de prins.

Williams denkt dat de coronacrisis veel gevolgen zal hebben op het vlak van mentale gezondheid. "Dat zal gelden voor de hele samenleving, niet alleen in het voetbal. Hopelijk kan de FA Cup iets betekenen."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--