Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Windsor Castle komt met expositie over leven prins Philip

7 juni 2021 · Leestijd 2 min

Op Windsor Castle wordt deze zomer een speciale tentoonstelling gewijd aan de in april overleden prins Philip. Daarin staat zijn opmerkelijke leven en nalatenschap centraal, zo maakte de Royal Collection Trust, dat het beheer van het kasteel namens koningin Elizabeth uitvoert, bekend. Philip zou komende donderdag zijn 100e verjaardag hebben gevierd.

De expositie, te zien vanaf 24 juni, brengt een eerbetoon aan de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven. Ook komen onder andere Philips carrière bij de marine en zijn interesse in sport, wetenschap, kunst en natuurbehoud voorbij.

Een belangrijk onderdeel van 'Prince Philip: A Celebration' is de rol die hij vervulde bij de kroning van zijn vrouw, koningin Elizabeth, in 1953. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld het gewaad en de kroon bekijken die de hertog van Edinburgh op die dag droeg.

Lees verder onder de tweets.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vanaf 23 juli is er in de officiële residentie van koningin Elizabeth in het Schotse Edinburgh, Palace of Holyroodhouse, ook een expositie over prins Philip. Daar worden onder andere een paar items van zijn huwelijk in 1947 getoond, waaronder de uitnodiging, de orde van de dienst en het menu van het bruiloftsontbijt.

Bekijk en lees hier meer over de koninklijke liefde van Elizabeth en Philip.

Prins Philip overleed op 9 april op 99-jarige leeftijd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--