Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wordt het Noorse koningshuis opnieuw in verlegenheid gebracht?

21 oktober 2019 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Märtha Louise houdt de gemoederen in Noorwegen nogal eens bezig. Dit weekend werd het Noorse koningshuis geconfronteerd met opmerkelijke uitspraken van haar huidige partner.

De vriend van Märtha Louise, sjamaan Durek Verrett, vertelde vrijdag in zijn podcast openhartig over zijn seksleven met de prinses. Het Noorse koningshuis heeft nog niet gereageerd. 

Officiële titel

Het is niet de eerste keer dat de dochter van koning Harald voor de nodige ophef zorgt. Märtha Louise raakte vlak voor de zomer in opspraak toen ze meldde dat ze een relatie had met Durek Verrett. Niet om haar nieuwe liefde maar vooral omdat ze samen met hem op tournee ging en de toer in de markt was gezet als 'De prinses en de sjamaan'.

Het Noorse hof liet hierop weten met haar in gesprek te gaan over het gebruik van haar officiële titel bij commerciële activiteiten. Niet lang daarna beloofde de prinses een duidelijkere scheiding te maken tussen haar eigen commerciële activiteiten en haar activiteiten voor het Noorse koningshuis.   

Drafraces

ANP-360592711.jpg

In 2018 ontstond er ophef over het feit dat de Noren geld konden inzetten op de prinses tijdens de drafrace Hest-360. De Noorse Vereniging voor Gokverslaafden reageerde toen geschokt. Märtha Louise was juist positief over de samenwerking, en stelde dat het bedrag dat werd opgehaald met de race naar diverse goede doelen zou gaan. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--