Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Yes! De trouwdatum van prinses Mako en Kei is bekend

1 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel bekendgemaakt door het Japanse hof. De Japanse prinses Mako gaat trouwen! Het huwelijk met haar verloofde Kei Komuro vindt nog deze maand, op dinsdag 26 oktober, plaats.

Prinses Mako, de oudste dochter van kroonprins Akishino, en haar voormalige klasgenoot Kei verloofden zich in september 2017. De twee zouden eigenlijk al in november 2018 trouwen. Maar het huwelijk werd diverse keren uitgesteld.

Dat kwam onder meer door een ruzie over een studielening van de ex-stiefvader van Kei. Zolang die ruzie niet was opgelost, kon van trouwen volgens de vader van Mako geen sprake zijn. In april dit jaar gaf Kei aan te willen schikken met zijn ex-stiefvader.

Lees verder onder de foto's.

Volgens Japanse media ziet het hof waarschijnlijk af van een grote publieke ceremonie vanwege de eerdere ophef over het financiële geschil. Zo zal er waarschijnlijk geen officiële receptie zijn met de keizer en keizerin voor het huwelijk.

Verhuizing

Kei_Komuro.jpg

Eerder werd al bekend dat prinses Mako afziet van de afkoopsom die ze van de regering krijgt als ze trouwt. Japanse prinsessen krijgen traditiegetrouw zo'n 150 miljoen yen (ongeveer 1,1 miljoen euro) als ze in het huwelijk treden en waardoor ze automatisch hun titel, positie en lidmaatschap van het keizershuis verliezen.

De twee zijn van plan om na het huwelijk naar de Verenigde Staten te verhuizen, waar Kei werkt bij een advocatenfirma. Afgelopen maandag zette de aanstaande bruidegom voet op Japanse bodem. Hij werd gespot op de internationale luchthaven van Tokio en daarmee werden de vermoedens van een huwelijksaankondiging verder gevoed.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--