Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zara en Mike vernoemen dochter naar Elizabeth

27 juni 2018 · Leestijd 1 min

Het jongste achterkleinkind van de Britse koningin Elizabeth heeft de naam Lena Elizabeth gekregen. Dat heeft een woordvoerder van ouders Zara, dochter van prinses Anne, en Mike Tindall woensdag bekendgemaakt.

Bij het huwelijk van Harry en Meghan in 2018.
Zara en Mike Tindall bij het huwelijk van Harry en Meghan in 2018.

De naam Lena kozen Zara en Mike "gewoon omdat het een mooie naam is". Met haar tweede naam is het meisje vernoemd naar haar overgrootmoeder.

Lena kwam op 18 juni ter wereld in Stroud. Ze is momenteel negentiende in lijn van troonopvolging en heeft een zusje, de vierjarige Mia. Lena is het zevende achterkleinkind van de koningin en het vierde kleinkind voor Anne.

Zara en Mike hebben geen officiële koninklijke verplichtingen, maar zijn bij familieaangelegenheden vaak wel van de partij. Zo zat de hoogzwangere Zara op 19 mei in St George's Chapel voor het huwelijk van prins Harry en Meghan. Zara is actief als amazone in de paardensport, Mike is een voormalig rugbyspeler.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--