Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! 7 bijzondere 'koninklijke' ringen

16 september 2019 · Leestijd 3 min

Ringen vertellen meestal een bijzonder verhaal, vaak die van een verloving of een huwelijk. Maar een ring kan ook symbool staan voor iets anders zoals bij koningin Máxima. Een overzicht van zeven bijzondere ringen.

Something old, something blue…
De verlovingsring van prinses Diana is de bekendste van allemaal. De enorme ovale saffier van 12 karaat, omringt door diamanten, op een 18 karaats witgouden ring maakt indruk. Wat deze ring bijzonder maakt is dat het geen uniek ontworpen ring is, maar “gewoon” uit de catalogus van juwelier Gerrard.

Ook na de scheiding bleef Diana de ring dragen en vervolgens erfde prins Harry de ring. Maar de twee broers hadden een afspraak: wie zich als eerste verlooft, mag de ring als verlovingsring geven aan zijn aanstaande. Catherine was dus de gelukkige.

Verlovingsring.jpg

Oranje boven!
Welke ring zeker niet in een catalogus terug te vinden was, was de verlovingsring van Máxima. Willem-Alexander ontwierp de ring samen met juwelenhuis Steltman. Op de platina ring pronkt een bijzondere oranje diamant met aan beide zijden een witte diamant. Om het helemaal af te maken worden de stenen omringd door kleinere briljanten. De kleur oranje verwijst natuurlijk naar de kleur van het huis van Oranje-Nassau, de kleur van Nederland!

Maxima.jpg

Rood, wit…
Kroonprins Frederik van Denemarken pakte het ook nationalistisch aan. Hij schoof zijn Mary Donaldson een ring om de vinger met twee robijnen en een witte diamant, oftewel, de kleuren van de Deense vlag.

Mary.jpg

The A-team
Koningin Máxima heeft altijd haar gezin bij zich. Het Cartier-horloge dat ze van Willem-Alexander heeft gekregen en de armband met drie A’s erin verwerkt. Daarnaast heeft ze ook bij de geboorte van elke dochter een ring gekregen.

vlnr: Amalia, Alexia, Ariane
vlnr: Amalia, Alexia, Ariane.

Ga voor goud!
Een bijzondere ring die wij graag in het rijtje zouden willen toevoegen is de Gouden Televizier-Ring. Blauw Bloed vierde dit jaar het vijftienjarig jubileum. Wat is voor deze gelegenheid een mooier cadeau dan de Gouden Televizier-Ring? Voor Blauw Bloed zou het een kroon op het werk zijn!

Ga naar televizier.nl/ring en klik op Blauw Bloed. Nadat je je keuze(s) hebt gemaakt, krijg je een e-mail met een link om je stem te bevestigen. Vergeet niet om daarop te klikken, anders telt jouw stem niet mee.

Klik hier om direct te stemmen
Televizierring.jpg


Dus draag jij Blauw Bloed ook een warm hart toe; geef jouw stem! Dat kan tot 23 september.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--