Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Alle kerstkaarten op een rijtje

25 december 2020 · Leestijd 5 min

Het was dit jaar een van de weinige kersttradities die gewoon onverstoord door is gegaan... de kerstkaarten van de royals! De gezellige kiekjes zijn inmiddels allemaal uitgebracht en wij hebben ze op een rijtje gezet. Kijk en geniet nog even na!

Nederland

132365579_195084228947210_3916790109934549553_n.jpg

We trappen af met de kaart van de Oranjes. Op het kiekje poseert het koningspaar met hun drie dochters op het balkon van Paleis Huis ten Bosch. "Een gezegende kerst en een gezond en voorspoedig 2021. Met onze allerbeste wensen", staat erbij geschreven. De familie deelde de gelukswensen behalve in het Nederlands ook in het Engels, Spaans, Fries en Papiaments.

De foto is op 27 april gemaakt door Patrick van Katwijk. Vanwege de coronacrisis kon de viering van Koningsdag in Maastricht niet doorgaan en werd het een thuisviering.

Spanje

Koning Felipe en koningin Letizia hebben dit jaar de keuze gemaakt om zelf niet op de kaart te staan maar hun dochters te laten schitteren. Prinses Leonor en infanta Sofía grijzen in de camera. De foto werd gemaakt na de uitreiking van de Exemplary Town of Asturias Award 2020. 

Op de kaart staat, zowel in het Spaans als in het Engels de tekst: "Moge deze kerst ons een bijzonder hoopvol nieuwjaar 2021 brengen." De koning, de koningin en hun dochters hebben ook hun handtekening onderaan gezet met de handgeschreven boodschap: “Met onze beste wensen."

Het was voor het eerst sinds 2015 dat niet het hele gezin op de foto stond.

Het was afwachten maar ex-koning Juan Carlos en ex-koningin Sofía hebben er toch voor gekozen om ook dit jaar weer samen een kerstkaart uit te brengen. De twee zien elkaar weinig omdat Juan Carlos naar Abu Dhabi is vertrokken terwijl Sofía gewoon in Spanje is blijven wonen. Niet zo gek dus dat ze niet samen op de kaart staan. 

In plaats daarvan staat er op de voorkant het schilderij "La Natividad" van Juan Correa de Vivar dat je kunt bezichtigen in het Museum van Prado. Ook hun handtekeningen zijn op de kaart gedrukt met een bericht in het Spaans, "Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2021."

Groot-Brittannië

131473645_194114802419389_5399397448715592494_n__1_.jpg

Prins Charles en hertogin Camilla hebben dit jaar gekozen voor een casual kerstkaart. Het koninklijke paar is te zien in een tuin die begroeid is met prachtige bloemen en planten. Desbetreffende tuin hoort bij hun Schotse onderkomen Birkhall.

Het paar droeg nette vrijetijdskleding, waarbij vooral de jeans van Camilla op veel enthousiaste reacties van volgers kon rekenen. "Wat leuk om Charles en Camilla nu eens in casual kleding te zien, maar toch nog steeds netjes. Ze zien er heel gelukkig uit", aldus een fan.

Kerstkaart_William_Catherine_2020.jpg

De kerstfoto van William en Catherine is gemaakt door fotograaf Matt Porteous, die ook de meest recente verjaardagsfoto's van hun jongste zoon Louis nam.

William en Catherine poseren samen met hun kinderen George (7), Charlotte (5) en Louis (2) en zijn allen casual gekleed. Volgers reageren enthousiast op de foto van het stralende gezin.

Harry en Meghan

Ep89_YrWMAcWtz-.jpeg

De kaart van de hertog en hertogin van Sussex werd voor het eerst gedeeld door de Britse dierenwelzijnsorganisatie Mayhew. Op het kaartje zijn Harry en Meghan met hun zoontje Archie en de twee honden van het gezin, Guy en Pula, geschilderd afgebeeld in hun huis in Santa Barbara in de Verenigde Staten.

De afbeelding toont het gezin in wat lijkt op een klein tuinhuisje. Harry zit in de deuropening en houdt de staande Archie omhoog. Moeder Meghan zit ernaast en kijkt vader en zoon lachend aan.

Het is niet gek dat juist Mayhew de kerstboodschap van de Sussexes deelt. Meghan is namelijk beschermvrouwe van de organisatie en heeft ook een persoonlijke donatie gedaan om er honden en katten mee te helpen.

België

Kerstkaart_belgie_2020.jpg

De kerstkaart van de Belgen was dit jaar weer zanzelfsprekend tweetalig. Naast de Franse boodschap is er ook een Nederlandse boodschap. Daarin verwijst het hof naar de beperkende maatregelen die voor de Belgen gelden vanwege de coronacrisis.

"Aan de vooravond van deze bijzondere kerstperiode, wensen wij u een zalig kerstfeest en een gezond en gelukkig nieuwjaar", staat er bij de sobere foto. Daarop staan koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen, de prinsessen Elisabeth en Eléonore en de prinsen Gabriël en Emmanuel. Ondanks het sobere karakter van de foto spreekt de Belgische krant Het Nieuwsblad van een "glamoureuze foto".

Luxemburg

Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa wensen iedereen fijne feestdagen toe, delen zij in een kerstkaartje namens alle leden van het Luxemburgse hof.Met krullerige letters wenst de familie iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. "Wij vergezellen jullie in het nieuwe jaar", schrijven ze. De brief staat verder vol met handtekeningen van de familieleden van Maria Teresa en Henri en hun kinderen.

Onder meer erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie, prinses Alexandra en prins Sébastien ondertekenden de brief. De namen van de kinderen, prinses Amalia en prinsen Liam, Charles, Gabriel en Noah, staan er ook op.

Monaco

De Monegasken gaan, niet ongebruikelijk, voor glamour op hun kerstkaart. Het gezin van prins Albert en prinses Charlène staat voor een kerstboom en allemaal zijn ze feestelijk aangekleed. De kaart werd, in een video, gedeeld op facebook.

Op de kaart staat in het Frans, Monegask en Engels de tekst: "Moge de kerstsfeer het hele jaar bij je zijn. We wensen je prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2021."

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--