Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Britse royals organiseren regenachtig tuinfeestje

12 mei 2022 · Leestijd 2 min

Prins Charles en zijn vrouw Camilla waren woensdag aanwezig op het eerste traditionele tuinfeest bij Buckingham Palace van dit seizoen. De 96-jarige Elizabeth moest verstek laten gaan, naar verluidt omdat zij niet fit genoeg is om de feesten bij te wonen. Prinses Anne was woensdag wel van de partij.

Het is de eerste keer sinds 2019 dat er weer een groot feest plaatsvindt in de tuin van Buckingham Palace. Vanwege de coronacrisis gingen de tuinfeesten de afgelopen twee jaar niet door. Het weer zat alleen niet erg mee, maar dat leek de royals niet te deren. Op sociale media werden verschillende foto's gedeeld van een lachende prins Charles en Camilla van onder een paraplu.

Lees verder onder de foto's.

Charles tuinfeest 2022
Camilla tuinfeest 2022

Ieder jaar geeft Elizabeth drie grote feesten in de tuin van Buckingham Palace. De genodigden, vaak betrokken bij liefdadigheidsorganisaties, wil ze daarmee bedanken voor hun inzet. De volgende tuinfeesten zijn op 18 en 25 mei. De koningin geeft ook altijd een tuinfeest bij The Palace of Holyroodhouse in Schotland. Dat is dit jaar op 29 juni. Ook daar is de koningin niet aanwezig.

Elizabeth kampt al enige tijd met gezondheidsklachten. Zo kreeg ze begin dit jaar corona en is ze niet meer zo mobiel als voorheen. Daarom verving Charles haar eerder deze week ook al bij de opening van het parlementaire jaar in Londen.

Prinses Anne tuinfeest 2022
Buckingham Palace tuinfeest

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--