Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Charles laat van zich horen na coronadiagnose

1 april 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft voor het eerst van zich laten horen nadat vorige week het coronavirus bij hem werd geconstateerd. De Britse troonopvolger, die inmiddels uit quarantaine is en zich beter voelt, spreekt woensdag in een video zijn dankbaarheid uit voor alle inzet en benadrukt hoe belangrijk het is hoop te houden in de crisis.

De 71-jarige Charles erkent wat een moeilijke situatie het voor iedereen is. "Het is een vreemde, frustrerende en stressvolle ervaring wanneer de aanwezigheid van familie en vrienden niet langer mogelijk is en de structuur van het dagelijkse leven plotseling wegvalt."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De prins prijst het werk van alle mensen in de zorg en in de supermarkten. Ook staat Charles in het bijzonder stil bij ouderen. "Mijn hart gaat uit naar alle ouderen die het door het hele land heel moeilijk hebben."

Dat niemand weet hoe lang de situatie duurt, weet ook de prins. Maar hij benadrukt dat men hoop moet houden. "Laten we proberen met hoop te leven, vertrouwen in onszelf en elkaar te houden en uit te kijken naar betere tijden."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--