Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Deense royals poseren in de Zwitserse sneeuw

6 januari 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik heeft maandagmorgen in het Zwitserse Verbier de tijd genomen om met zijn gezin te poseren voor de Deense en internationale media.

Dat gebeurde in alle vroegte want zijn vier kinderen - Christian (14), Isabella (12) en de bijna 9-jarige tweeling Vincent en Josephine - gaan maandag voor het eerst naar een internationale school in Zwitserland.

De prinsen en prinsessen beginnen aan een periode van twaalf weken op de Lemania-Verbier International School. Dat betekent dat het gezin de komende maanden in de bergen vertoeft, in het huis dat kroonprins Frederik en kroonprinses Mary al tien jaar in hun bezit hebben.

Lees verder onder de foto's.

Mary blijft bij de kinderen waardoor ze minder officiële taken in Denemarken zal doen, Frederik zal zich waar mogelijk bij zijn gezin voegen. Christian, Isabella, Vincent en Josephine zullen hun vader dus af en toe moeten missen, maar Mary denkt dat dat niet tot grote problemen zal leiden, zo liet ze optekenen door Deense media.

De 14-jarige Christian vertelde aan de pers: "We kijken er echt naar uit om een nieuw land en de school een beetje te leren kennen." Ook vindt hij het leuk dat ze mensen uit verschillende landen kunnen ontmoeten, al kijken hij en zijn zus Isabella (12) het meest uit naar het feit dat ze ook lekker veel kunnen skiën.

Lees verder onder de foto's.

Volgens kroonprins Frederik kunnen de kinderen behoorlijk wat ervaring opdoen in Zwitserland. "Ze leren Engels en ook een beetje Frans en er worden ook enkele niet-taalkundige vakken gegeven", zo schetst hij.

Isabella ziet de buitenlandse periode als de ideale gelegenheid om haar taalvaardigheid te verbeteren. "Christian en ik hebben al wel Frans op school maar we zullen er straks veel beter in zijn", verwacht ze.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--