Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video! Elizabeth ontvangt weer bezoek na periode van rust

17 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth, die de afgelopen maand kwakkelde met haar gezondheid, heeft weer bezoek ontvangen. Woensdag ontving ze generaal Nick Carter in audiëntie op Windsor Castle. Hij neemt binnenkort afscheid als chef van de Britse defensiestaf.

Op videobeelden is te zien dat Elizabeth, gekleed in een fleurige bloemetjesjurk, een gesprek aanknoopt met Carter. De koningin lijkt het op het oog goed te maken. Ze staat en glimlacht naar Carter als ze elkaar de hand geven.

Lees meer onder de video.

De Queen belandde vorige maand plotseling in het ziekenhuis. Volgens het paleis was het voor "inleidend onderzoek". Kort daarvoor was een bezoek van de koningin aan Noord-Ierland afgezegd. Het was de eerste ziekenhuisovernachting voor Elizabeth in jaren.

Artsen adviseerden de koningin om het enkele weken rustig aan te doen waardoor ze onder meer de klimaattop in Glasgow miste. Ze ging daarna weer rustig aan het werk met enkele virtuele audiënties. Zondag was ze echter opnieuw afwezig tijdens Remembrance Sunday, nu vanwege rugklachten. Elizabeth wilde graag bij Remembrance Day zijn. Op die dag worden de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien herdacht.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--