Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Gezellige kiekjes van koningspaar op laatste dag India

18 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander sluit vrijdag zijn vijfdaagse staatsbezoek aan India af met een vaartocht door de 'backwaters' van Alleppey in de deelstaat Kerala. Dit stelsel van lagunes, meren, sloten, rivieren en verbindingskanalen parallel aan de Arabische zee vormt een uniek ecosysteem en is voor de Zuid-Indiase staat van groot belang.

Het gebied met 900 kilometer aan waterwegen is door tal van redenen ook kwetsbaar, zoals hevige overstromingen de afgelopen jaren hebben aangetoond. Beter waterbeheer moet zulke natuurrampen voorkomen of beperken. Nederland, dat een soortgelijk landschap kent, kan India daarbij helpen en waterexperts uit beide landen hebben een lijst met aanbevelingen opgesteld. Het koningspaar krijgt daar tijdens de vaartocht tekst en uitleg over en kan het landschap - mede gekenmerkt door polders - zelf in ogenschouw nemen.

Lees verder onder de foto's.

Koning Willem-Alexander zal zich als ervaringsdeskundige in de gesprekken kunnen mengen. Voor zijn koningschap vormde watermanagement, naast de strijd via de VN voor toegang tot water en sanitatie voor iedere mens, een van zijn meest opvallende bezigheden.

Na de vaartocht eindigt het staatsbezoek formeel met een gesprek met de meegereisde Nederlandse media. Daarmee is het reizen nog niet over. Volgende week dinsdag wordt het koningspaar in Tokio verwacht bij de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--