Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Grafkist Nassau's geopend in zoektocht naar graaf

22 februari 2020 · Leestijd 2 min

In de Duitse plaats Dillenburg is dinsdag een grafkist geopend in de zoektocht naar de stoffelijke resten van graaf Adolf van Nassau, een jongere broer van Willem van Oranje.

Jeroen Snel sprak tijdens de uitzending van 22 februari met historicus Lammert Doedens over zijn zoektocht naar graaf Adolf. Bekijk de video hierboven.

Graaf Adolf was de jongere broer van Willem van Oranje en stierf in 1568 bij de Slag bij Heiligerlee. Zijn lichaam werd alleen nooit gevonden. Historicus Lammert Doedens van het Groninger Universiteitsmuseum denkt al sinds 2016 te weten waar zijn lichaam ligt, maar om dit te kunnen bewijzen is er DNA-materiaal nodig.

In de Stadskerk van Dillenburg werd dinsdag de grafkist geopend van een nakomeling van Jan van Nassau. Hij was de oudere broer van Adolf en de jongere broer van Willem van Oranje.

Broers

Niet alleen het lichaam van graaf Adolf werd nooit gevonden; ook twee andere broers van Willem van Oranje zijn spoorloos. Lodewijk en Hendrik verdwenen op de Mokerhei en werden nooit gevonden.

Doedens denkt dat graaf Adolf begraven ligt in een kerk in Oldenburg. Over zes tot acht weken zal duidelijk worden of hij gelijk heeft.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--