Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koning gaat langs bij UWV

21 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan UWV in Amsterdam. Hier sprak hij met medewerkers over onder andere de dagelijkse stroom van honderden vragen van werkgevers en het inrichten van nieuwe werkprocessen die door de coronacrisis zijn ontstaan.

Een uitgebreid verslag zie je zaterdag 25 april in de uitzending van Blauw Bloed. 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling van kracht voor werkgevers: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Sinds maandag 6 april kunnen werkgevers bij UWV een aanvraag doen. De regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen in de loonkosten. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. UWV is hierdoor voor een belangrijke taak komen te staan en de koning besteedt hier daarom ook graag aandacht aan. 

Medewerkers van UWV hebben in drie weken het proces dat nodig is voor de uitvoering van de nieuwe regeling ingericht. Normaal gesproken is daar ongeveer een jaar voor nodig. Koning Willem-Alexander gaat in gesprek met de medewerkers over hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Ook nam Willem-Alexander een kijkje in het Klant Contact Centrum, waar dagelijks honderden vragen van werkgevers telefonisch worden beantwoord.

Lees verder onder de foto's.

Inmiddels hebben ruim 100.000 bedrijven een aanvraag gedaan. In totaal is op dit moment 1,5 miljard euro uitgekeerd aan 81.000 bedrijven die samen goed zijn voor ruim 1,3 miljoen banen.

Zowel de koning als koningin Máxima legde afgelopen weken werkbezoeken af die in het teken stonden van de coronacrisis.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--