Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: koningin Máxima herdraagt zomerjurken, ken jij ze nog?

21 mei 2022 · Leestijd 2 min

In de week van haar 51e verjaardag hebben we koningin Máxima twee dagen gezien. Tijdens haar werkbezoeken droeg ze creaties die we al meerdere keren zagen. Desalniettemin vonden wij het leuk om de koninklijke kleding even op een rijtje te zetten. Kun jij je de outfits nog herinneren?

Woensdagochtend was koningin Máxima te gast bij de Hogeschool in Leiden. Daar liet zij zich informeren over de mentale gezondheid van jongeren in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Máxima is erevoorzitter van MIND US, een stichting die jongeren helpt en begeleidt hun mentale problemen op te lossen. 

Máxima Mind Us Leiden
Máxima MindUs leiden

In de middag reisde de koningin door naar de Technische Universiteit van Delft. Daar werd ze opgewacht door Eurocommissaris Mariya Gabriel uit Bulgarije. De vrouwen kregen een rondleiding op het terrein waar vele innovatieve uitvindingen te zien waren. Máxima luisterde aandachtig en stelde veel vragen tijdens het zonnige bezoek. 

Máxima TU Delft

De koningin droeg deze zomerse dag een witte jurk van het merk Massimo Dutti. Vorige maand hebben we het kledingstuk gezien toen Máxima samen met koning Willem-Alexander de Koningsspelen opende. De bruine riem en tas die zij erbij droeg heeft kroonprinses Amalia gedragen tijdens de fotosessie van 2020. 

Lees/zie meer onder de foto's. 

Máxima Delft Koningsspelen
Máxima vorige maand tijdens de Koningsspelen.
Amalia tas en riem
Amalia met de bruine tas en riem in 2020.

Donderdagmiddag ging Máxima langs bij familiebedrijf Von Gahlen in het Gelderse Zevenaar. Het bedrijf ontwikkelt laboratoriuminrichtingen voor de productie van nucleaire geneesmiddelen. Von Gahlen is ook de winnaar van de Koning Willem I Prijs die in 2020 werd uitgereikt. Koningin Máxima was daar toen ook bij aanwezig. 

Lees/zie meer onder de foto's.

Máxima Zevenaar
Máxima Von Gahlen
Máxima tijdens haar werkbezoek in Zevenaar.

De jurk die Máxima donderdag in Zevenaar droeg hebben we al een aantal keer gezien. De eerste keer was tijdens de zomerse fotosessie op Paleis Huis ten Bosch in juli 2019. Een paar maanden later haalde Máxima de jurk opnieuw uit de kast voor het staatsbezoek aan India. Vorig jaar bezocht de koningin een vakantiepark in Beerze waarbij zij de japon wederom liet zien. Het is een ontwerp van Jan Taminiau 

Máxima jurk
V.l.n.r. Máxima met de jurk tijdens de jaarlijkse fotosessie, het staatsbezoek aan India en in Beerze.

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--