Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koningin Máxima neemt kijkje bij familiebedrijf in Zevenaar

19 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Von Gahlen in Zevenaar. Het familiebedrijf ontwerpt en ontwikkelt laboratoriuminrichtingen voor de productie van nucleaire geneesmiddelen en is winnaar van de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB.

Het werkbezoek startte met een gesprek met de huidige directeuren, hun voorgangers en met leden van het managementteam over de geschiedenis van Von Gahlen. Ook de actuele ontwikkelingen en de uitdagingen voor de toekomst kwamen ter sprake. Aansluitend kreeg koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf.

Von Gahlen ontwikkelt onder andere hot cells waarin nucleaire medicijnen worden geproduceerd. De hot cell beschermt mensen tegen radioactieve straling tijdens de productie van medische isotopen voor de diagnostiek en de behandeling van diverse vormen van kanker en hart- en vaatziekten. De transportverpakkingen voor het veilig vervoeren van nucleaire geneesmiddelen worden ook door Von Gahlen gemaakt.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--