Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Koningspaar geniet volop van een zonnige Betuwe

29 mei 2019 · Leestijd 2 min

Veel zon en gezelligheid woensdag bij het streekbezoek van het koningspaar aan de Betuwe. De aftrap was in het stadhuis van het Gelderse Opheusden. Zoals gewend was er een vol programma zodat het koningspaar zoveel mogelijk van de streek te weten komt.

1.jpg

Voor het stadhuis hadden honderden fans zich verzameld om de koning en de koningin welkom te heten. De inwoners hadden geluk, er was tijd voor een rondje handen schudden.

Lees verder onder de foto.

Per bus vertrok het gezelschap naar het Boomcentrum (TCO) van Opheusden. TCO is een handelsvereniging van verschillende laanboomkwekers die samenwerken op gebieden als innovatie en het verkennen van nieuwe markten. Bij het familiebedrijf Volentis maakt het koningspaar een wandeling door de bomenkwekerij. Enten, rooien, telen en het bestrijden van boomziekten kwamen allemaal aan bod.

Lees verder onder de foto's.

Tiel

Op naar Tiel! Hier werd aandacht besteed aan transport. Bij een bezoek aan transportbedrijf Vonk is er speciaal aandacht voor modernisering en verduurzaming. Willem-Alexander en Máxima ontmoetten ook leerlingen van het ROC waar ondernemen, onderwijs en samenwerking centraal stonden.

Proeftuin

Vervolgens stond de fruitteelt op het programma. In Geldermalsen bezochten de koning en koningin de proeftuin van Koninklijke FruitMasters, een samenwerking van zo’n vierhonderd fruittelers. Het koningspaar ziet hoe de eerste appels circulair verpakt worden met een nieuwe machine.

Lees verder onder de foto's.

Culturele afsluiting

Na Opheusden, Tiel en Geldermalsen ging het paar verder naar Culemborg. In het stadhuis spraken ze met jongeren, begeleiders, politie en jeugdzorg over probleemjongeren. De gemeente heeft een plan gemaakt die meerdere plaatsen in Nederland kunnen toepassen.

Als afsluiting verzorgden leerlingen van twee plaatselijke middelbare scholen een slotact.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--