Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koninklijk Huis duikt voor socials de archieven in!

5 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Het Koninklijk Huis heeft donderdag op Instagram herinneringen opgehaald aan de Olympische Spelen van 1964. Net als nu vond het internationale sportevenement plaats in Tokio. Prinses Beatrix, destijds 26 jaar, was samen met haar vader prins Bernhard naar Japan afgereisd om wedstrijden bij te wonen.

Op de twee zwart-witfoto's die het Koninklijk Huis deelt, is te zien hoe Beatrix er Nederlandse sporters ontmoette. Op het eerste beeld feliciteert de prinses zwemster Ada Kok met haar zilveren medaille. De tweede foto werd genomen tijdens het bezoek van Beatrix aan het olympisch dorp, waar ze een praatje maakte met onder anderen judoka Anton Geesink.

Lees verder onder de foto's.

Dit jaar volgen de Oranjes de Spelen vanaf de bank. Hoewel koning Willem-Alexander en koningin Máxima de medaillewinnaars niet in levende lijve kunnen feliciteren, delen ze wel via sociale media hun felicitaties.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--