Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima sinds lange tijd weer openbaar

18 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag voor het eerst in bijna een maand weer een officiële afspraak buiten de deur. Samen met echtgenoot koning Willem-Alexander wordt ze in de Brakke Grond in Amsterdam verwacht bij een seminar over de relatie tussen Indonesië en Nederland. Het koningspaar komt luisteren ter voorbereiding op het staatsbezoek aan Indonesië dat op 10 maart begint.

Het laatste publieke optreden van de koningin was eind vorige maand in Davos, waar ze enkele dagen aanwezig was bij het Wereld Economisch Forum. Eerder in januari was ze gastvrouw bij de nieuwjaarsontvangsten in het Koninklijk Paleis in Amsterdam en vierde ze het begin van het eeuwfeest van de welpen van Scouting Nederland mee.

Lege agenda

Verder was de agenda vrijwel leeg, op een werkbezoek na aan De Wending, een instelling voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding van het Leger des Heils, en een visite aan Stichting ElanArt in Nijmegen. Ze heeft eind januari ook nog op Paleis Noordeinde een bijeenkomst gehad van Meer muziek in de klas.

Op sociale media is de relatieve onzichtbaarheid van de koningin niet onopgemerkt gebleven, maar in vergelijking met voorgaande jaren is de afwijking niet zo groot. Alleen was er vorig jaar nog wel een VN-bezoek aan Jordanië. De koningin werd overigens eerder deze maand wel gezien bij de première van de dansvoorstelling Frida in Amsterdam en een dag later bij Art Rotterdam.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--