Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima bezorgd om gezondheid prinsesjes

12 maart 2020 · Leestijd 2 min

Tijdens het persgesprek aan het einde van het staatsbezoek aan Indonesië vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima wat ze ervan vinden om niet in eigen land te zijn tijdens de uitbraak van het corona-virus. "Het is raar", vindt Máxima.

Hiermee doelt de koningin vooral op het niet zien van haar eigen kinderen en vrienden. "Je ziet dat iedereen zenuwachtig wordt. Natuurlijk is het raar."

De koning en koningin hebben er tijdens hun bezoek aan Indonesië alles aan gedaan om te voorkomen dat ze het virus krijgen. "Zo vaak mogelijk onze handen wassen en niet aan onze gezichten te komen en opletten", zegt Máxima. "En met name ook ons houden aan de regels van het RIVM, dat zijn de specialisten", vult Willem-Alexander aan. "Die worden geconfronteerd met iets waar ze ook nog nooit eerder mee geconfronteerd zijn. Ze zullen hun uiterste best doen en ook wil ik bij dezen - ook namens Máxima - het verplegend personeel een hart onder de riem steken. Zij zullen de komende weken en maanden echt de voorste linie vormen tegen dit verschrikkelijke virus", aldus koning Willem-Alexander.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--