Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Máxima: "Mijn kinderen zijn prioriteit"

19 juli 2019 · Leestijd 2 min

Dat het koningspaar een volle agenda heeft, hebben we het afgelopen jaar gezien. Hun werkbezoeken bestaan uit veel reizen in zowel het binnen- als het buitenland. Naast haar werk als koningin zet Máxima zich al tien jaar onvermoeibaar in voor de VN. Maar valt zo’n volle agenda wel goed te combineren met het gezinsleven?

Máxima is een werklustige vrouw. Afgelopen jaar stond zij dan ook vooraf nog helemaal niet stil bij haar achtenveertigste verjaardag: op die dag was ze gewoon aan het werk. Ze krijgt naar eigen zeggen heel veel energie van haar werk als speciaal pleitbezorger bij de Verenigde Naties. Van stoppen is geen sprake.

Maar druk is het wel. Zo kwam zij afgelopen jaar terug van een VN-reis in Afrika waarna ze vanaf het vliegveld gelijk doorging naar de opening van een nieuw scheepswerf in Amsterdam. Wat betekent dat voor het gezinsleven van de koning en koningin? "Ik denk dat alle werkende moeders er alles aan doen om het goed te laten verlopen. En mijn prioriteit is toch mijn kinderen. Dus op de momenten dat zij ons nodig hebben, dan ben ik er. Dan doe ik veel dingen in Nederland."

De koningin probeert haar werk dat ze voor de VN doet, zo efficiënt mogelijk in te plannen. "Ik zit niet altijd in het vliegtuig. Zo doe ik veel conference calls, hier vanuit mijn kantoor. Ik houd niet altijd een toespraak op locatie, maar doe ik dan via een videoverbinding. Dus het gaat over effectiviteit, en daar zijn waar het echt belangrijk is."

Bekijk het hele gesprek in bovenstaande video!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--