Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Máxima straalt in nieuwe japon bij staatsbanket India

14 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima arriveerden maandagavond bij het presidentieel paleis in New Delhi voor het staatsbanket. Blauw Bloed was erbij en filmde de aankomst van het koningspaar.

Koningin Máxima schitterde in een nieuwe japon, die is gemaakt van een Indiase sari. Volgens modejournaliste Josine Droogendijk kocht Máxima de sari zelf tijdens het staatsbezoek aan India in 2007. Twaalf jaar later mocht couturier Jan Taminiau de schaar in de souvenir zetten, met een asymmetrische avondjurk met draperie als resultaat.

Lees verder onder de foto's.

Toespraak

Tijdens het staatsbanket hielden zowel de gastheer als koning Willem-Alexander een toespraak. De koning wenste India toe dat het ook voor de komende generaties een land zal zijn waarin plaats is voor alle Indiërs, ongeacht hun geloof, afkomst of sociale positie. "Een land waarin iedereen zijn stem kan laten horen, van de toppen van de Himalaya tot aan de kustvlaktes van Kerala."

Lees verder onder de video.

In zijn toespraak vertelde Willem-Alexander ook dat hij de liefde voor India van jongs af aan heeft meegekregen van zijn ouders. "Mijn vader en moeder hadden voor dit land een warme plek in hun hart. Die fascinatie is meer dan begrijpelijk! India is overweldigend: een sterrenstelsel aan volken, culturen, talen en levensbeschouwingen."

Meer zien?

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn tot en met vrijdag in India op uitnodiging van president Ram Nath Kovind. Houd onze site dagelijks in de gaten voor nieuwe beelden!

Een uitgebreid verslag van het vijfdaagse staatsbezoek zie je zaterdagavond in Blauw Bloed om 19.30 uur op NPO 2.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--