Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima tussen de heftrucks en kranen

10 september 2020 · Leestijd 3 min

Koningin Maxima bezocht vandaag als lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap het bedrijf Doornbos Equipment, een verhuurbedrijf voor heftrucks en kranen.

Programma’s voor opleidingen en ontwikkeling ('O&O") van werknemers zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. Koningin Máxima was zich daarvan als lid van het Comité voor ondernemerschap al bewust. Bij haar werkbezoek donderdagmiddag in Rotterdam werd die overtuiging nog versterkt door Frans Radstake van ANVR, die namens de reiswereld deelnam aan het rondetafelgesprek met de koningin en SER-voorzitter Mariëtte Hamer.

De reisbrache

"Als er niet snel een vaccin komt tegen het coronavirus verdwijnt onze sector bijna helemaal", voorspelde hij. Dat weten de mensen die werken bij reisbureaus en aanverwante organisaties zelf ook. "Bijna de helft heeft zich nu opgegeven voor cursussen of trajecten die kunnen leiden tot ander werk, tegen slechts twintig procent begin dit jaar", aldus Radstake.

Koningin Máxima wilde weten waar de touroperators, reisagenten en hun collega's dan redelijk makkelijk terecht kunnen. Radstake gaf een korte opsomming: ICT, e-commerce, in algemene verkoop en normaal gesproken ook de 'hospitality' sector. Maar dat laatste is op dit moment niet van toepassing want die sector ligt ook aan het infuus vanwege de coronacrisis en alle beperkende maatregelen.

Lees verder na de foto's.

De grafische industrie

Een soortgelijk traject had de grafische industrie doorgemaakt. "Het is bij ons voortdurend crisis", wist Richard Leloux van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de grafische media. Hij had al heel wat bedrijven en vooral bedrijfjes op het pad van onderwijs, introspectie, omscholing en duurzame inzet van personeel gezet. Eén van de lessen die Leloux daarbij had geleerd was dat de leiding goed moest meewerken en het voorbeeld moest geven. "Voor hen hebben we dus ook opleiding en ontwikkeling nodig", reageerde koningin Máxima.

Lees verder na de foto's.

Heftrucks

Maxima_hefkraan.jpg

Gastvrouw Denise Doornbos van het gelijknamige bedrijf dat onder meer hoogwerkers, heftrucks, verreikers, en minikranen verhuurt en verkoopt - zoals de koningin ook uitgebreid te zien kreeg - gaf een aantal voorbeelden van hoe ze haar eigen werknemers een zetje in de goede richting had gegeven. "Mensen weten niet altijd wat ze kunnen en wat ze willen." In het rondetafelgesprek werd verder een aantal knelpunten geïnventariseerd en benoemd, zoals onbekendheid met de opleidingsmogelijkheden en het soms langs elkaar heenwerken van de verschillende "O&O"-fondsen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--