Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima's outfits in eerste week van april

9 april 2022 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft een week vol officiële gelegenheden achter de rug. Samen met koning Willem-Alexander ontving ze de president van India. Ook stond er een streekbezoek op de agenda. De koningin droeg deze week een aantal kledingstukken opnieuw maar ze pakte ook uit met een nieuwe jurk.

De eerste belangrijke verplichting was dinsdagochtend. Op de Dam in Amsterdam ontvingen Willem-Alexander en Máxima de Indiase president Ram Nath Kovind en zijn vrouw Savita. 

Máxima droeg tijdens de ceremonie een grijze jas en hoed. Wie goed kijkt ziet dat zij onder deze jas een paarse jurk draagt. We hebben de jurk vorig jaar in Rotterdam gezien toen zij een repetitie van het Songfestival bezocht. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima paarse jurk

Dinsdagavond vond een staatsbanket in het Paleis op de Dam plaats. Daar dineerde het koningspaar met het presidentieel paar van India en andere hoogwaardigheidsbekleders. 

Máxima bracht ons met haar jurk terug naar Prinsjesdag 2018. Toen droeg ze dezelfde jurk alleen dan met een grote hoed op haar hoofd. Voor het staatsbanket zette de koningin een schitterende tiara vol aquamarijnen op. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima jurk prinsjesdag 2018

Woensdagavond boden president Ram Nath en zijn vrouw het koningspaar een dansvoorstelling aan. Deze werd opgevoerd in het muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. 

De koningin ging op de laatste avond van het staatsbezoek geheel in het rood gekleed. Ook deze outfit had Máxima al in haar kast hangen want we hebben deze gezien tijdens het bevrijdingsconcert in 2019.

Lees verder onder de foto's. 

Máxima rood pak

Donderdag bezochten Willem-Alexander en Máxima maar liefst vijf plaatsen gelegen in de Duin- en Bollenstreek. Het was het eerste streekbezoek dit jaar met veel diversiteit. Zo gingen zij onder meer langs bij een voetbalclub, strandhuisjes en een veld vol tulpen.

Lees verder onder de foto's.

Máxima Oscar de la Renta

Máxima pakte uit met een nieuwe jurk van Oscar de la Renta. De donkerblauwe japon vol witte bloemen combineerde zij met een jas van haar dochter Amalia. De dophoed droeg Máxima in 2013 al eens tijdens een kennismakingsbezoek met het Belgische koningspaar. 

Máxima jas Amalia

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--