Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Ook Máxima brengt digitaal werkbezoek aan ABC-eilanden

15 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is donderdagmiddag virtueel de halve wereld overgevlogen voor een werkbezoek. De vorstin ging namelijk 'langs' bij drie sociale initiatieven op Aruba, Curaçao en Bonaire.

Tijdens haar bezoek stond de invloed van de coronapandemie op de Benedenwindse Eilanden centraal. Máxima sprak met medewerkers en vrijwilligers van Fundacion Pa Nos Comunidad, Stichting Kinderbescherming Curaçao en Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire. De gesprekken gingen over de invloed van corona op hun projecten, vrijwilligers, doelgroepen en de plannen voor de toekomst.

De Fundacion Pa Nos Comunidad is de officiële voedselbank op Aruba en bevordert participatie, armoedebestrijding en het algemeen welzijn op het eiland. Daarnaast biedt de stichting sinds het begin van de pandemie ook noodhulp. Kinderen en jongvolwassenen worden door Stichting Kinderbescherming Curaçao voorgelicht en van advies voorzien. Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire wil betere toekomstperspectieven creëren voor de jeugd op het eiland en helpt om hun discipline en verantwoordelijkheidsgevoel verder te ontwikkelen. Dit doen ze door middel van naschoolse activiteiten en opvang.

Eerder deze week bracht koning Willem-Alexander op deze manier al een soortgelijk werkbezoek aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Tijdens dat bezoek sprak hij ook met lokale initiatieven.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--