Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Oranjes vieren feest in Limburgse hoofdstad

27 april 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander viert woensdag zijn 55e verjaardag. Na twee sobere coronajaren wordt Koningsdag weer als vanouds gevierd. Maastricht is dit jaar de stad die de jarige koning en zijn familie feestelijk mag ontvangen.

Prinses Alexia is ook aanwezig op Koningsdag in Maastricht. Zij gaat naar school en woont in Wales, maar is overgekomen voor de 55e verjaardag van haar vader. Alexia heeft in principe geen vakantie. Daarom was het onduidelijk of zij een dag of meerdere dagen vrij kon krijgen van de United World College of the Atlantic. 

Lees verder onder de foto's.

Prinses_Ariane_Amalia_Alexia_Koningsdag_Maastricht
Aankomst_koninklijke_familie_in_Maastricht

De bus met de koninklijke familie kwam om 11.00 uur aan op de Sint Servaasbrug, waar harmonieën en schoolkinderen met bloemen de familie stonden op te wachten. Bij aankomst werd de jarige koning toegesproken door de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Daarna volgde een feestelijke wandeling door de binnenstad met het Vrijthof als het eindpunt van de route.

Tijdens de route was er een muzikale taak weggelegd voor prinses Amalia. De kroonprinses ondersteunde het duo Lucas & Steve tijdens hun dj-set. De dj's speelden een korte set waarbij Amalia de special effects bediende.

Ondertussen stond de koninklijke familie vrolijk te dansen op de muziek. Ze moesten even loskomen, maar uiteindelijk stonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima zelfs te springen met de omstanders en dansers. De feeststemming zat er sowieso goed in: kort voor het dansen proefde Willem-Alexander ook van een Limburgs likeurtje.

Lees verder onder de foto's.

Koning_Oranjebitter_Koningsdag_Maastricht
Koningin_Maxima_Koningsdag_2022

Ook kregen Willem-Alexander en Máxima een lesje Mestreechs van acteur Jon van Eerd. Het thema van deze Koningsdag was: Leef Maastricht!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor Willem-Alexander wordt het zijn negende Koningsdag. Sinds 2014, bijna een jaar na zijn inhuldiging, wordt die jaarlijks op 27 april gevierd. Tijdens de regeerperiode van zijn moeder Beatrix vond de landelijke feestdag, toen nog Koninginnedag, plaats op 30 april.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--