Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Prinses Ariane op de fiets naar de brugklas

2 september 2019 · Leestijd 2 min

De eerste schooldag voor prinses Ariane op de middelbare school is aangebroken. Ze vertrok maandagochtend op de fiets naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Koning Willem-Alexander legde haar eerste meters voor paleis Huis ten Bosch vast.

Ariane zwaait naar haar vader terwijl ze op haar omafiets met blauwe krat op weg naar school gaat. De koning maakte eerder ook soortgelijke video's van de eerste schooldagen van Amalia en Alexia, die respectievelijk met roze en groene fietskrat op weg gingen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Prinses_Ariane_eerste_lesdag_gymnasium.2019.jpg

De jongste dochter van Willem-Alexander hoeft een stuk minder ver te fietsen dan haar zussen op de eerste schooldag. Ze moet ruim 5,5 kilometer afleggen terwijl Amalia en Alexia nog 11 kilometer moesten fietsen vanaf De Eikenhorst. Het koninklijk gezin verhuisde eerder dit jaar naar Paleis Huis ten Bosch.

De 12-jarige Ariana kon volgens haar ouders niet wachten totdat ze naar de brugklas mocht. "Ze is er helemaal klaar voor", zeiden koningin Máxima en koning Willem-Alexander voor de vakantie tijdens de jaarlijkse ontmoeting met de pers.

Bron: ANP / Foto: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--