Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Prinses Elisabeth krijgt haar blauwe muts

26 september 2020 · Leestijd 1 min

Prinses Elisabeth kreeg haar baret vrijdag van een bekend gezicht: haar vader koning Filip. De Belgische vorst deelde blauwe mutsen uit aan alle leerling-officiers die hun militaire kamp in Elsenborn succesvol hebben afgerond.

Elisabeth volgt sinds september, volgens familietraditie, een opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS). In haar eerste maand van de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen volgde ze samen met haar studiegenoten een kamp op de kazerne in Elsenborn. Als dit deel van de opleiding succesvol is afgerond ontvangen de militairen in opleiding een zogeheten blauwe muts.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Elisabeth kreeg deze baret uitgereikt door haar eigen vader, en dat levert leuke plaatjes op! Ook haar moeder, koningin Mathilde, was bij de ceremonie aanwezig.

In totaal duurt haar studie, waarin ze onder meer leert over discipline en militaire waarden, omgang met wapens en kaartlezen, een jaar.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--