Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó verliep de eerste dag van het koningspaar op de Waddeneilanden

10 mei 2023 · Leestijd 2 min

De eerste dag van het streekbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Waddeneilanden brachten zit erop. Dinsdag bezochten zij de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling. Blauw Bloed was erbij en zet de leukste beelden nog even voor je op een rijtje.

Texel 

De dag begint dinsdagochtend op Texel, waar het koningspaar per helikopter aankomt. Vanwege het regenachtige weer dragen de koning en de koningin regenjassen en paraplu's. Op het eiland bezoeken Willem-Alexander en Máxima onder meer een museum , een schapenboerderij en een strandpaviljoen. Het paar wordt enthousiast ontvangen door de eilandbewoners. Je ziet het in de video hieronder. 

Lees verder onder de foto's en video.

ANP-468851627

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vlieland

Op Vlieland spreekt het koningspaar met basisschoolleerlingen over de toekomst op het eiland. Verder gaan zij langs bij de oudere bewoners van een verzorgingstehuis. Ook onthullen de koning en de koningin in het museum Tromp's Huys een gedenksteen. In het museum staat de geschiedenis van Vlieland centraal. Een videoverslag van het bezoek zie je bovenaan dit artikel. 

Lees verder onder de foto's.

Tromp's Huys Vlieland
Het koningspaar bezoekt het Tromp's Huys op Vlieland.
ANP-468877576

Terschelling

Het laatste eiland dat Willem-Alexander en Máxima dinsdag bezoeken is Terschelling. Hier spreekt het koningspaar met vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Ook prikten zij een vorkje in een lokaal Hotel Café Restaurant. Na het eten hadden de koning en de koningin nog een muzikaal uitje op de planning staan, zij bekeken een voorstelling van het Terschellingse Oerol. 

ANP-468875449
De regen gooide gelukkig geen roet in het eten op Terschelling.
ANP-468882441

Woensdag bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Blauw Bloed is erbij, dus houd onze website en socials goed in de gaten.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--