Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deens bier en hotdogs voor Frederik en Mary als afsluiting bezoek

21 juni 2022 · Leestijd 2 min

Op de tweede dag van hun bezoek aan Nederland gingen kroonprins Frederik en kroonprinses Mary apart van elkaar op stap. De Deense kroonprins ging dinsdagochtend naar de Technische Universiteit Delft. Zijn echtgenote bracht een bezoek aan de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Het bezoek van Mary stond in het teken van smart healthcare. Ze hoorde onder andere over het gebruik van de Hospital Hero-app. Met deze app kunnen kinderen zich thuis al voorbereiden op hun bezoek aan het ziekenhuis. Voor de ontspanning in bijvoorbeeld de wachtkamer zijn er ook spelletjes met de app te spelen. Op die manier ontstaat er ook interactie tussen de patiëntjes onderling, zo kreeg de kroonprinses te horen.

Haar echtgenoot hield zich op dat moment met een heel ander onderwerp bezig: de energietransitie. Tijdens zijn bezoek aan de TU Delft wilde een geïnteresseerde Frederik van alles weten over het complexe vraagstuk en het aardwarmteonderzoek van de universiteit. De kroonprins bracht vervolgens een bezoek aan het havengebied op de Maasvlakte. 

Lees verder onder de foto's.

Frederik_bezoekt_havengebied_Maasvlakte
Mary_ziekenhuis

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na haar bezoek aan het Leidse ziekenhuis ging kroonprinses Mary door naar Rotterdam. Daar bezocht ze het Floating Office. Dit drijvende kantoor is bijna volledig gebouwd van hout en maakt 's zomers bijvoorbeeld gebruik van de kou van het water om het binnen koel te houden. Het is een mooi voorbeeld van duurzaamheid en innovatie, een van de thema's van de 'royal' reis.

Het tweedaagse bezoek aan Nederland werd dinsdagmiddag afgesloten met een tuinfeest op de Deense ambassade in Den Haag. De Deense ambassadeur in Nederland, Jarl Frijs-Madsen, heette het kroonprinselijk paar van harte welkom in zijn tuin. Hij bedankte Frederik en Mary daarbij voor hun werk voor Denemarken en nodigde het echtpaar uit te genieten van de Deense specialiteiten die voor het feest in huis waren gehaald; hotdogs en bier van het merk Carlsberg.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--